Edar Risalah kepda Masyarakat Cina di Kota Puteri Pulau

Pada ahad yang lalu, Pas Kawasan Pasir Gudang dengan Dewan Pemuda dan Muslimat turun padang bagi menyebarkan risalah berbahasa Cina bagi memberi penjelasan kepada masyarakat Cina mengenai Pas dan sumbangan Pas kepada golongan ini dalam aktiviti yang telah dilaksanakan di seluruh negara.


Muslimat bersama mengedar risalah dalam satu slot Motivasi Pilihanraya yang didakan sebelumnya pada sebelah pagi.Slot Motivasi Pilihanraya khusus untuk petugas pilhanraya di kalangan Muslimat.

Penerangan oleh Ketua Penerangan Pas, Sdr. Aminuddin Sa'ali.


Muslimat mendekati pengundi Cina.Sambutan yang positif di kalangan masyarakat Cina menimbulkan kelegaan kepada barisan muslimat kerana mereka dapati masyarakat Cina lebih terbuka menerima risalah-risalah dari sesiapa sahaja hatta dari parti Islam seperti Pas.

Berbeza dengan kaum Melayu yang mempunyai pandangan serong terhadap risalah-risalah yang disampaikan oleh Pas sebelum ini sehingga ada sebahagian dari mereka mengoyak risalah sebelum sempat dibaca.

Muslimat perlu lebih mendekatkan diri kepada pengundi bukan Islam kerana mereka telah lama ditakut-takutkan dengan Islam dengan tafsiran-tafsiran yang salah mengenai Islam.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terdapat ralat dalam alat ini

Diari

Google

Promosi

Harakahdaily - Edisi Bahasa Melayu

TKO Versi 12 [TranungKite Online]

Ahli Parlimen PAS

Tadah Kitab

Tips Teknologi

Catatan Popular