Gotong-Royong Perdana Pas Pasir Gudang

Pas Kawasan Pasir Gudang hari ini dengan bantuan Dewan Pemuda Pas dan Muslimat berjaya menjalankan pengagihan bantuan kepada mangsa-mangsa banjir di sekitar Kg. Plentong Baru dan Kg. Saujana Baru.


Dengan kehadiran petugas-petugas yang ramai, mereka dibahagikan kepada 3 kumpulan mengikut lokasi yang ditetapkan iaitu Kg. Plentong Baru, Kg. Saujana Baru dan Tmn. Saujana.
Kelihatan Ketua Pemuda, Sdr. Syed Othman memberi penerangan kepada para petugas.Kelihatan En. Syed Othman menyerahkan sumbangan sarapan pagi kepada sebuah keluarga di Kg. Plentong Baru.Kelihatan YDP Pas Pasir Gudang, En. Abd. Rahim (Berbaju Putih) menyerahkan bantuan sarapan pagi dengan diperhatikan oleh Bendahari Pemuda, En. Mohd Rozi dan Ketua Pemuda Cawangan Tmn. Bukit Dahlia, En. Khairul Anwar (Berkopiah Putih).Petugas-petugas berkumpul setelah berjaya membersihkan sebuah surau di Kg. Plentong Baru.Setelah kerja-kerja pembersihan surau selesai, mereka bergerak ke rumah En. Mazlan yang juga dinaiki air dan lumpur.Kelihatan beberapa buah rumah yang telah dinaiki air sehingga ke paras bumbung dalam dua hari lepas telah surut.Imej di atas menunjukkan keadaan paras air semasa banjir berlaku pada petang Jumaat yang lalu.
Sekumpulan petugas sedang membersihkan Surau Kg. Saujana Baru yang terletak berhampiran dengan Sungai Plentong yang juga ditenggelami air.
Program Gotong-Royong Tamat dalam pukul 12.30tgh dan para petugas berkumpul di Markaz Pas Tmn. Saujana untuk makan tengahari.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Diari

Google

Promosi

Harakahdaily - Edisi Bahasa Melayu

TKO Versi 12 [TranungKite Online]

Ahli Parlimen PAS

Tadah Kitab

Tips Teknologi

Catatan Popular